Hulp in de Bibliotheek

Heb je een vraag over de Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Naar de Bibliotheek

Wat zijn de openingstijden van de bibliotheek?

Een overzicht van de vestigingen van de Bibliotheek Rivierenland én de openingstijden vind je op www.bibliotheekrivierenland.nl/openingstijden

Wat is het adres van mijn vestiging?

De adressen van de vestigingen van de Bibliotheek Rivierenland vind je op www.bibliotheekrivierenland.nl/openingstijden

Kan ik in de bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Ja, natuurlijk. Iedereen is welkom om boeken, kranten of tijdschriften te lezen, om te zoeken naar informatie of om te studeren. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de aangeboden digitale bronnen, computers en internet en – al dan niet tegen betaling en/of door inschrijving – deel te nemen aan activiteiten. Voor het lenen van materialen moet je je inschrijven als abonnee.

Is de bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Jazeker. De bibliotheek is een openbaar gebouw en toegankelijk voor iedereen. Ook voor mensen die een lichamelijke beperking hebben.


Wifi

Kan ik gratis internetten in de bibliotheek?

Ja, in de bibliotheek kun je gratis en veilig internetten.


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Bij de Bibliotheek Rivierenland is van altijd van alles te doen! Voor jong en oud en van cursussen om je digitale vaardigheden te verbeteren tot lezingen van schrijvers of informatiebijeenkomsten over interessante onderwerpen. De meeste activiteiten zijn bovendien gratis.

Je vindt de aciviteiten in onze agenda: www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda. Om gericht te zoeken naar een bepaalde activiteit kun je binnen de agenda filteren op categorie, locatie, tag of datum.

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen?

Nee, je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn om deel te kunnen nemen aan onze activiteiten. Als je lid bent van de Bibliotheek krijg je wel vaak korting bij betaalde activiteiten. 

Hoe reserveer ik kaarten?

In de vestigingen van de Bibliotheek Rivierenland en via www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda kun je je aanmelden voor activiteiten. Eventuele kosten kunnen worden voldaan in de vestiging of - bij online aanmelden - via internetbankieren (iDEAL). 


Hulp bij vragen over de digitale overheid

Waar kan ik terecht met vragen over de digitale overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

Je vind een Informatiepunt Digitale Overheid in al onze fullservice-vestigingen. Kijk op www.bibliotheekrivierenland.nl/informatiepunt welke dat zijn. 

Kan ik hulp krijgen bij de belastingaangifte?

Jazeker. Ieder voorjaar organiseert de Bibliotheek inloopspreekuren, workshops en cursussen om je op weg te helpen bij het digitaal invullen van de belastingaangifte. In de Bibliotheek kun je bovendien gebruikmaken van veilige computers en internet. De hulp is gratis en voor iedereen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekrivierenland.nl/belastingaangifte


Gebruikmaken van de computer

Wat kan ik doen op de computer in de bibliotheek?

Iedereen kan gratis gebruikmaken van computers in de bibliotheek. Wat kun je doen?

  • internetten en e-mailen
  • beveiligd printen
  • gebruikmaken van paint en office-programma's
  • digitale bronnen raadplegen

Hoe kan ik gebruikmaken van de computer?

Om gebruik te maken van de computers in de bibliotheek hoef je verder niets te doen. Als er een vrij is, kun je gewoon beginnen. Je hoeft niet in te loggen of te betalen voor het gebruik. 

Wat kost het computergebruik?

Gebruikmaken van de computer is gratis.

Ik ben geen lid van de bibliotheek. Kan ik toch gebruikmaken van de computer?

Ja, dat kan. Om gebruik te maken van de computers van de bibliotheek hoef je geen lid te zijn. 

Wat kost het printen en kopiëren?

De tarieven voor printen en kopiëren vind je op de webpagina www.bibliotheekrivierenland.nl/tarieven

In welke vestigingen vind ik computers en andere faciliteiten?

Op de pagina www.bibliotheekrivierenland.nl/openingstijden vind je per vestiging alle informatie. Het adres, contactgegevens, de openingstijden en de faciliteiten, zoals oefen-pc's, leestafel, printers etc.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op