Nieuwe boeken

Oekraïne

De oorlog in Oekraïne houdt ons in de greep. Maar wat weten we eigenlijk over het land? Hier een aantal leestips en achtergrondinformatie.

Naar de pagina over Oekraïne

Boekentips van onze redactie

 • Alexander Münninghoff De stamhouder

  Beschrijving van de oorlogsgeschiedenis van een welgestelde Nederlands-Duits-Baltische familie in de twintigste eeuw.

  Gedrukt boek

 • Caroline de Gruyter Beter wordt het niet

  Journalistieke vergelijking tijdens een reis door de Europese Unie met het Habsburgse rijk zoals dat tot aan de Eerste Wereldoorlog bestond.

  Gedrukt boek

 • Jolande Withuis Raadselvader

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek

 • Laura Starink De schaduw van de grote broer

  Naar aanleiding van reizen in Midden- Oost-Europa probeert de auteur antwoord te geven op de vraag of en hoe de last van de Tweede Wereldoorlog doorwerkt in het heden in Letland, Rusland, Polen en Oekraïne.

  Gedrukt boek

 • Job Hulsman, Mardjan Seighali Tot op de dag

  Autobiografie van een Iraans-Nederlandse vrouw die met haar twee zoontjes naar Nederland is gevlucht en hier een nieuw bestaan heeft opgebouwd.

  Gedrukt boek

 • Geert Mak Grote verwachtingen

  Persoonlijk getinte schets van de ontwikkelingen op politiek en maatschappelijk gebied in Europa gedurende de laatste twee decennia.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Teuntje de Haan Een muur van water

Zoektocht naar een vader die verdween in de rampnacht 1 februari 1953

Geschiedenis van een Zuid-Hollandse familie in Nieuwe Tonge op Overflakkee, die de Watersnoodramp van 1953 meemaakte, waarbij de vader om het leven kwam.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken