Kunst & Cultuur

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Milou van Rossum De Nederlandse mode in 100 kledingstukken

  Verzameling van honderd spraakmakende modestukken van de Nederlandse mode, van de jaren zestig van de vorige eeuw tot nu.

  Gedrukt boek

 • Hans Rooseboom Lichtjaren

  Hans Rooseboom is conservator fotografie bij het Rijksmuseum Rooseboom laat zien hoe foto’s gemaakt, bedoeld, verspreid, bekeken en gebruikt zijn Fotomusea worden platgelopen, de fotografiebeurs Unseen is in een paar jaar enorm gegroeid en zeer succesvol: fotografie is hot In Lichtjaren vertelt Hans Rooseboom hoe de fotografie vanuit het niets uitgroeide...

  E-book

 • Philip Kennicott De Goldbergvariaties

  Het instuderen van Bachs Goldbergvariaties helpt de auteur de dood van zijn moeder te verwerken.

  Gedrukt boek

 • Geschreven geschiedenis

  Bloemlezing van brieven van historische personen uit verschillende tijdperken, zowel van kunstenaars als dictators, vrijheidsstrijders en componisten.

  Gedrukt boek

 • Agnès Poirier Notre-Dame

  Hoogtepunten uit de geschiedenis van de Notre-Dame, de Parijse kathedraal die het toneel vormde van belangwekkende gebeurtenissen uit de Franse geschiedenis en in april 2019 door een brand ernstig werd beschadigd.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Arthur Japin Kolja

Na de dood van de componist Tsjaikovski, staat Kolja z'n broer bij en vraagt zich af waarom iedereen zo op z'n hoede is.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken