Wetenschap & Techniek

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Govert Schilling, Wil Tirion Sterrenbeelden

  Nieuwe ontdekkingen en gebeurtenissen in het heelal, zowel historische als recente, worden gekoppeld aan het sterrenbeeld waarin ze zich hebben afgespeeld.

  Gedrukt boek

 • Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

  Honderd korte verhalen over bijzondere, inspirerende zwarte vrouwen over de hele wereld. Maak kennis met o.a. astronaut Jeanette Epps, politicus Sylvana Simons, arts Sophie Redmond en tennisser Naomi Osaka. Met portretillustraties in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

 • Andrea Wulf De uitvinder van de natuur

  Biografie over het leven, de reizen en bevindingen van Alexander von Humboldt (Berlijn, 1769-1859) die met zijn passie voor de kunst, poëzie en natuur in de breedste zin van het woord, de mensheid via zijn vele boeken de natuur leerde te begrijpen.

  Gedrukt boek

 • Avi Loeb Buitenaards

  Bespreking door een vooraanstaand sterrenkundige van zijn idee dat een in 2018 in ons zonnestelsel waargenomen object afkomstig zou kunnen zijn van een buitenaardse beschaving.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Bonnie Garmus Lessen in chemie

Een briljant scheikundige moet als vrouw in de jaren zestig moeite doen om academische erkenning te krijgen.

Bekijk dit boek

E-books, tijdschriften en luisterboeken

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books en tijdschriften lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken