• Nieuw in Tiel: Cultur-O-theek Bekijk details

15 september 2022

Nieuw in de Maakplaats in de Bibliotheek in Tiel; Cultur-O-theek. Coole activiteiten speciaal voor kids van 9 - 15 jaar. Ontwerp je eigen sneakers. Leer fotograferen van de beste. Schrijf een rap. Leer DJ'en. Produceer een beat. Kom beatboxen. Of volg een masterclass in Graffiti & Streetart. Gratis en een lidmaatschap is niet nodig.

• Gezocht: Vrijwilligers Voorleesexpress Bekijk details

4 augustus 2022

Wij zoeken vrijwilligers voor Voorleesexpress. Wil jij bijdragen aan een taal- en kansrijke toekomst voor ieder kind in West Maas en Waal en West Betuwe? Word voorlezer bij de VoorleesExpress en maak het verschil!

• Reis mee en ga op schattenjacht Bekijk details

4 juli 2022

Lekker lezen in de zomer. Met Vakantielezen beleef je samen avonturen en ontdek je de mooiste verhalen. Reis mee naar Lachland, Sprookjeseiland, Dierenrijk, Sportmanië, Avonturenland en Griezelkust. En als je alle schatten hebt gevonden maak je kans op een tablet!

• Welk boek pak jij deze zomer? Bekijk details

1 juni 2022

In de maanden juni, juli en augustus doen we mee aan Zomerlezen, de jaarlijkse campagne van CPNB. Met Zomerlezen geven we mensen een extra zetje om echt te gaan lezen. Het is simpel: Er is een (zomer)boek voor iedereen! Ga naar de Bieb en wij helpen bij het kiezen van het juiste boek voor aankomende zomer.

• Bezoek de BoekStartdag 2022 Bekijk details

12 mei 2022

Zaterdag 11 juni doet de Bibliotheek mee aan de landelijke BoekStartdag. We geven op deze dag onze allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra warm welkom met interactieve voorleesfeestjes.

• Bibliotheek opent Geheugensteun Bekijk details

3 mei 2022

Een vindplaats van informatie over het geheugen en dementie voor alle inwoners van de Bommelerwaard.

• Nu ook thuis beter leren computeren via de bibliotheek Bekijk details

26 april 2022

Nieuw! Wil je handiger worden met de computer, tablet en smartphone? Volg dan in de bibliotheek of thuis gratis online SeniorWeb-cursussen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen, werken met Windows, Word en Excel of Whatsap

• Nieuwe openingstijden per 1 mei 2022 Bekijk details

23 april 2022

Per 1 mei 2022 veranderen we onze openingstijden. De onrust die corona veroorzaakte, de afhaalbieb, beperking van openingstijden of soms zelfs sluiting van vestigingen, lijkt voorbij, dus is het tijd om vooruit te kijken!

• Thema: duurzaam leven rondom huis en tuin Bekijk details

11 april 2022

Er zijn veel kleine en grote acties rondom duurzaamheid, waarmee jij het verschil kan maken. De Bibliotheek is er voor iedereen die inspiratie zoekt: jong en oud, leden en niet-leden, particulier en ondernemer. Met gevarieerde activiteiten voor jong én oud, leestips en cursussen over duurzamer leven rondom huis en tuin.

• Boekenweek 22: Ode aan de eerste liefde Bekijk details

5 april 2022

De 87ste Boekenweek brengt een ode aan de eerste liefde. En niet in maart dit jaar, maar in april. Van zaterdag 9 t/m maandag 18 april om precies te zijn. Ilja Leonard Pfeiffer schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk en Marieke Lucas Rijneveld neemt het Boekenweekessay voor zijn rekening. Ook in de Bibliotheek wordt de liefde omarmt.

Paginanavigatie