• De Bibliotheek en corona. Hoe zit het? Bekijk details

28 november 2021

Vanaf zondag 28 november zijn de coronamaatregelen aangescherpt. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Hieronder zetten we op een rijtje wat dit voor een bezoek aan onze bibliotheek betekent.

Bekijk details van De Bibliotheek en corona. Hoe zit het?

• Bibliotheek Rivierenland opnieuw gecertificeerd Bekijk details

18 november 2021

“De bibliotheek levert een topprestatie ondanks beperkte middelen”, leest het certificeringsrapport waarmee Bibliotheek Rivierenland als openbare bibliotheek dit jaar opnieuw gecertificeerd is.

Bekijk details van Bibliotheek Rivierenland opnieuw gecertificeerd

• Het boekgeschenk Nederland Leest ligt voor je klaar Bekijk details

1 november 2021

Deze maand leest heel Nederland één boek. Dit jaar is dat De Wandelaar van Adriaan van Dis. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Kom in november naar de bibliotheek en je krijgt dit boek van ons cadeau. Het thema van Nederland Leest is: over de grens.

Bekijk details van Het boekgeschenk Nederland Leest ligt voor je klaar

• Nieuw! Hippe inspiratiebron voor het ontdekken van boeken Bekijk details

14 oktober 2021

Podcasts zijn hip en een goede inspiratiebron voor het ontdekken van boeken. Op deze pagina staan leuke en interessante podcasts over lezen, over boeken en podcasts van bibliotheken bij elkaar. Lekker luisteren en lezen maar!

Bekijk details van Nieuw! Hippe inspiratiebron voor het ontdekken van boeken

• Oplossing prijsvraag van de Week van Lezen en Schrijven 2021 Bekijk details

5 oktober 2021

Tijdens de week van Lezen en Schrijven, afgelopen september, kon je meedoen aan een prijsvraag. De oplossing is bekend. Veel mensen hebben hieraan meegedaan!

Bekijk details van Oplossing prijsvraag van de Week van Lezen en Schrijven 2021

• Hulp bij CoronaCheck-app Bekijk details

28 september 2021

Sinds kort heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronabewijs nodig om binnen te komen bij onder andere horeca, theaters, bioscopen en evenementen. Voor iedereen die hulp kan gebruiken met een coronabewijs, via de app of op papier, is er gratis hulp in de Bibliotheek.

Bekijk details van Hulp bij CoronaCheck-app

• Biebclub Vakantieklas wegens succes herhaald Bekijk details

30 juni 2021

Deze zomervakantie organiseren wij de Biebclub Vakantieklas. Een leuk programma waarin kinderen - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken rondom leesplezier - op een actieve en creatieve manier aan de slag gaan met taal en mediawijsheid. Dé hit van vorig jaar en dus voor herhaling vatbaar. Deelname is gratis. Wees er snel bij, vol is vol!

Bekijk details van Biebclub Vakantieklas wegens succes herhaald

• We verruimen onze openingstijden! Bekijk details

25 juni 2021

Fijn! Vanaf 1 juli aanstaande openen we de deuren van onze vestigingen in Opheusden, Beesd en Heukelum. Daarnaast verruimen we de openingstijden van een groot aantal andere bibliotheekvestigingen.

Bekijk details van We verruimen onze openingstijden!

• Blij met je Bieb? Deel je verhaal op social media Bekijk details

21 juni 2021

De Bibliotheek is een plek waar iedereen altijd welkom is. Een unieke openbare plek, speciaal voor jou! Wat betekent de Bibliotheek voor jou? Deel je verhaal op social media met #mijnbibliotheek en help ons trending topic te worden!

Bekijk details van Blij met je Bieb? Deel je verhaal op social media

• Landelijke BoekStartdag Bekijk details

30 mei 2021

Zaterdag 19 juni is de eerste landelijke BoekStartdag. In de Bibliotheek krijgen de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Bekijk details van Landelijke BoekStartdag