• Bezoek de BoekStartdag 2022 Bekijk details

12 mei 2022

Zaterdag 11 juni doet de Bibliotheek mee aan de landelijke BoekStartdag. We geven op deze dag onze allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra warm welkom met interactieve voorleesfeestjes.

Bekijk details van Bezoek de BoekStartdag 2022

• Bibliotheek opent Geheugensteun Bekijk details

3 mei 2022

Een vindplaats van informatie over het geheugen en dementie voor alle inwoners van de Bommelerwaard.

Bekijk details van Bibliotheek opent Geheugensteun

• Nu ook thuis beter leren computeren via de bibliotheek Bekijk details

26 april 2022

Nieuw! Wil je handiger worden met de computer, tablet en smartphone? Volg dan in de bibliotheek of thuis gratis online SeniorWeb-cursussen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen, werken met Windows, Word en Excel of Whatsap

Bekijk details van Nu ook thuis beter leren computeren via de bibliotheek

• Nieuwe openingstijden per 1 mei 2022 Bekijk details

23 april 2022

Per 1 mei 2022 veranderen we onze openingstijden. De onrust die corona veroorzaakte, de afhaalbieb, beperking van openingstijden of soms zelfs sluiting van vestigingen, lijkt voorbij, dus is het tijd om vooruit te kijken!

Bekijk details van Nieuwe openingstijden per 1 mei 2022

• Thema: duurzaam leven rondom huis en tuin Bekijk details

11 april 2022

Er zijn veel kleine en grote acties rondom duurzaamheid, waarmee jij het verschil kan maken. De Bibliotheek is er voor iedereen die inspiratie zoekt: jong en oud, leden en niet-leden, particulier en ondernemer. Met gevarieerde activiteiten voor jong én oud, leestips en cursussen over duurzamer leven rondom huis en tuin.

Bekijk details van Thema: duurzaam leven rondom huis en tuin

• Boekenweek 22: Ode aan de eerste liefde Bekijk details

5 april 2022

De 87ste Boekenweek brengt een ode aan de eerste liefde. En niet in maart dit jaar, maar in april. Van zaterdag 9 t/m maandag 18 april om precies te zijn. Ilja Leonard Pfeiffer schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk en Marieke Lucas Rijneveld neemt het Boekenweekessay voor zijn rekening. Ook in de Bibliotheek wordt de liefde omarmt.

Bekijk details van Boekenweek 22: Ode aan de eerste liefde

• Aanpassing tarieven per 1 april 2022 Bekijk details

21 maart 2022

Per 1 april 2022 passen we onze tarieven aan. Afgelopen jaren is onze dienstverlening sterk uitgebreid. Denk hierbij aan het steeds ruimer wordende aanbod in de online bibliotheek, de tijdschriftenbieb en het gratis aanbod van online cursussen en activiteiten.

Bekijk details van Aanpassing tarieven per 1 april 2022

• Nieuw convenant bibliotheekwerk 2023-2026: Samen maken we de bieb Bekijk details

14 maart 2022

Gemeenten en Bibliotheek slaan opnieuw handen ineen. Wethouders van de gemeenten Buren, Culemborg, Druten, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel ondertekenden afgelopen week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Bibliotheek Rivierenland. Voor de jaren 2023 tot en met 2026.

Bekijk details van Nieuw convenant bibliotheekwerk 2023-2026: Samen maken we de bieb

• De Bibliotheek en corona. Hoe zit het? Bekijk details

24 februari 2022

Hoera! De coronamaatregelen zijn per 25 februari versoepeld! In de Bibliotheek is het niet langer verplicht om een mondkapje te dragen. Anderhalve meter afstand houden hoeft ook niet meer. De basisregels gelden nog wel.

Bekijk details van De Bibliotheek en corona. Hoe zit het?

• Wie wordt de voorleeskampioen van 2022? Bekijk details

20 januari 2022

De lokale en regionale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan weer van start. In totaal strijden 62 deelnemers uit Rivierenland voor een plekje in de vervolgronde. De eerste van de 6 lokale finales is op maandag 31 januari. De regionale finale vindt plaatst in Geldermalsen. De winnaar mag meedoen aan de provinciale ronde.

Bekijk details van Wie wordt de voorleeskampioen van 2022?

Paginanavigatie