• Wie wordt de voorleeskampioen van 2023? Bekijk details

31 januari 2023

De lokale en regionale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan weer van start. In totaal strijden 69 deelnemers uit Rivierenland voor een plekje in de vervolgronde. De eerste van de 6 lokale finales is op maandag 30 januari. De regionale finale vindt plaatst in Geldermalsen. De winnaar mag meedoen aan de provinciale ronde.

• Noor van den Biggelaar wint Read2me! Rivierenland Bekijk details

30 januari 2023

Noor van den Biggelaar van het Cambium (locatie Buys Ballot) in Zaltbommel heeft de voorleeswedstrijd Read2me! in Rivierenland gewonnen. Ze las voor uit Truth or dance van Chinouk Thijssen.

• Provinciale Staten Debat 2023 Bekijk details

23 januari 2023

Wat vind jij belangrijk? Woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Staten Verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen organiseren Rijnbrink, Rozet en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat, samen met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren.

• Voorlezen beleef je samen Bekijk details

17 januari 2023

Van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2023 zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! We inspireren je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken.

• Nieuwe online cursussen Bekijk details

4 januari 2023

Als je lid bent van de Bibliotheek heb je gratis toegang tot veel interessante online cursussen op de leerplatformen Soofos en Goodhabitz. Per 1 januari zijn er nieuwe cursussen toegevoegd.

• Nieuw in Tiel: Cultur-O-theek Bekijk details

15 september 2022

Nieuw in de Maakplaats in de Bibliotheek in Tiel; Cultur-O-theek. Coole activiteiten speciaal voor kids van 9 - 15 jaar. Ontwerp je eigen sneakers. Leer fotograferen van de beste. Schrijf een rap. Leer DJ'en. Produceer een beat. Kom beatboxen. Of volg een masterclass in Graffiti & Streetart. Gratis en een lidmaatschap is niet nodig.

• Gezocht: Vrijwilligers Voorleesexpress Bekijk details

4 augustus 2022

Wij zoeken vrijwilligers voor Voorleesexpress. Wil jij bijdragen aan een taal- en kansrijke toekomst voor ieder kind in West Maas en Waal en West Betuwe? Word voorlezer bij de VoorleesExpress en maak het verschil!

• Reis mee en ga op schattenjacht Bekijk details

4 juli 2022

Lekker lezen in de zomer. Met Vakantielezen beleef je samen avonturen en ontdek je de mooiste verhalen. Reis mee naar Lachland, Sprookjeseiland, Dierenrijk, Sportmanië, Avonturenland en Griezelkust. En als je alle schatten hebt gevonden maak je kans op een tablet!

• Welk boek pak jij deze zomer? Bekijk details

1 juni 2022

In de maanden juni, juli en augustus doen we mee aan Zomerlezen, de jaarlijkse campagne van CPNB. Met Zomerlezen geven we mensen een extra zetje om echt te gaan lezen. Het is simpel: Er is een (zomer)boek voor iedereen! Ga naar de Bieb en wij helpen bij het kiezen van het juiste boek voor aankomende zomer.

• Bezoek de BoekStartdag 2022 Bekijk details

12 mei 2022

Zaterdag 11 juni doet de Bibliotheek mee aan de landelijke BoekStartdag. We geven op deze dag onze allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra warm welkom met interactieve voorleesfeestjes.

Paginanavigatie