• Biebclub Vakantieklas wegens succes herhaald Bekijk details

30 juni 2021

Deze zomervakantie organiseren wij de Biebclub Vakantieklas. Een leuk programma waarin kinderen - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken rondom leesplezier - op een actieve en creatieve manier aan de slag gaan met taal en mediawijsheid. Dé hit van vorig jaar en dus voor herhaling vatbaar. Deelname is gratis. Wees er snel bij, vol is vol!

Bekijk details van Biebclub Vakantieklas wegens succes herhaald

• We verruimen onze openingstijden! Bekijk details

25 juni 2021

Fijn! Vanaf 1 juli aanstaande openen we de deuren van onze vestigingen in Opheusden, Beesd en Heukelum. Daarnaast verruimen we de openingstijden van een groot aantal andere bibliotheekvestigingen.

Bekijk details van We verruimen onze openingstijden!

• Blij met je Bieb? Deel je verhaal op social media Bekijk details

21 juni 2021

De Bibliotheek is een plek waar iedereen altijd welkom is. Een unieke openbare plek, speciaal voor jou! Wat betekent de Bibliotheek voor jou? Deel je verhaal op social media met #mijnbibliotheek en help ons trending topic te worden!

Bekijk details van Blij met je Bieb? Deel je verhaal op social media

• Landelijke BoekStartdag Bekijk details

30 mei 2021

Zaterdag 19 juni is de eerste landelijke BoekStartdag. In de Bibliotheek krijgen de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Bekijk details van Landelijke BoekStartdag

• Hulp nodig bij online? Kom naar het gratis spreekuur Bekijk details

27 mei 2021

Niet iedereen kan even goed overweg met websites, apps en smartphones. En dat is best onhandig. Digitalisering heeft immers de laatste jaren, en zeker sinds corona, een enorme vlucht heeft gekregen. Bij de Bibliotheek is daarom hulp beschikbaar voor iedereen die ondersteuning wil bij het regelen van allerlei online zaken. De hulp is 1-op-1, gratis en voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Bekijk details van Hulp nodig bij online? Kom naar het gratis spreekuur

• Privacyverklaring aangepast Bekijk details

29 april 2021

Op 29 april 2021 hebben wij een aanpassing doorgevoerd in onze privacyverklaring. Onder het kopje ‘E-books en luisterboeken’ lees je dat de Koninklijke Bibliotheek aan ons doorgeeft of je e-books en/of luisterboeken leent via de online bibliotheek.

Bekijk details van Privacyverklaring aangepast

• Juliëtte Liebregts wint halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd! Bekijk details

8 april 2021

Juliette Liebregts van basisschool De Viersprong uit Wijchen heeft in de regio Rivierenland/Wijchen de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond online plaats en werd gejureerd in Tiel. De winnaar zal binnenkort onze regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

Bekijk details van Juliëtte Liebregts wint halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd!

• Media Ukkie Dagen Bekijk details

15 maart 2021

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Bekijk details van Media Ukkie Dagen

• Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas Bekijk details

11 maart 2021

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas

• Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen? Bekijk details

3 maart 2021

De regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan van start. In totaal strijden 53 scholen in Rivierenland voor een plek in de kwartfinale.

Bekijk details van Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?