Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 60)

Weergaveopties:

 • Opening Adviesplein Maasdriel in Kerkdriel Bekijk details

  30 mei 2023

  Op dinsdag 27 juni openen we om 15:00 uur het tweede Adviesplein in Maasdriel. Na een succesvolle opening van het eerste Adviesplein in Hedel, zijn we op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor het Adviesplein in Kerkdriel. Dit Adviesplein is een samenwerking tussen gemeente Maasdriel, Welzijn Bommelerwaard en de Bibliotheek Rivierenland.

 • Bescherm jezelf tegen internet oplichting Bekijk details

  15 mei 2023

  De vakantie is geboekt, nog maar heel even en dan is het genieten. Plotseling een bericht van het hotel of de camping. Met het verzoek om 1ct met je creditcard te betalen om de boeking te controleren. Kort daarna ben je honderden euro’s lichter. Fraude. Oplichting. Een list. Beter beschermd zijn tegen vormen van internet oplichting zoals deze? Dan is het tijd om je aan te melden voor ons computercursus aanbod.

 • Media Ukkie Dagen 2023 met webinar 'Kom in beweging met media' Bekijk details

  6 maart 2023

  Tijdens de Media Ukkie Dagen neemt Denise Bontje (mediasmarties.nl) ouders en grootouders mee in het leven van jonge kinderen. Welke plek hebben media in het leven van hun (klein-)kind? Wat heeft een jong kind nodig en hoe zorg je voor balans en voor voldoende beweging?

 • Boekenweek 2023: Schrijvers op tour in Rivierenland Bekijk details

  28 februari 2023

  Met het Boekenweekthema 'Ik ben alles’ vieren we in 2023 de pluriformiteit van onze identiteit, een bijzonder actueel thema. Tijdens de Boekenweek gaan schrijvers Khalid Boudou, Mariken Heitman, Aafke Romeijn en Liesbeth Woertman in op dit thema in verschillende Bibliotheken.

 • Taal Thuis en op School Bekijk details

  27 februari 2023

  Taal is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Ook thuis is het goed om veel met je kind te praten, te zingen en voor te lezen. Lukt dat? Helpen met huiswerk of omgaan met sociale media? Hoe doe je dat?

 • Hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  23 februari 2023

  Vanaf 1 maart kun je weer belastingaangifte doen. Kun je wel wat hulp gebruiken van een belastingexpert? Meld je dan aan voor een gratis spreekuur in de Bibliotheek.

 • Wie wordt de voorleeskampioen van 2023? Bekijk details

  31 januari 2023

  De lokale en regionale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan weer van start. In totaal strijden 69 deelnemers uit Rivierenland voor een plekje in de vervolgronde. De eerste van de 6 lokale finales is op maandag 30 januari. De regionale finale vindt plaatst in Geldermalsen. De winnaar mag meedoen aan de provinciale ronde.

 • Noor van den Biggelaar wint Read2me! Rivierenland Bekijk details

  30 januari 2023

  Noor van den Biggelaar van het Cambium (locatie Buys Ballot) in Zaltbommel heeft de voorleeswedstrijd Read2me! in Rivierenland gewonnen. Ze las voor uit Truth or dance van Chinouk Thijssen.

 • Provinciale Staten Debat 2023 Bekijk details

  23 januari 2023

  Wat vind jij belangrijk? Woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Staten Verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen organiseren Rijnbrink, Rozet en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat, samen met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. Jij kunt hier een bijdrage aan leveren.

 • Voorlezen beleef je samen Bekijk details

  17 januari 2023

  Van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari 2023 zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! We inspireren je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken.

Paginanavigatie