• Duurzaam 2020 in Bekijk details

6 januari 2020

Bibliotheek Rivierenland gaat duurzaam het nieuwe jaar in en streeft naar een plasticvrije Bibliotheek. Om dit te verwezenlijken heeft de Bibliotheek gekozen voor een samenwerking met de Belgische bibliotheekleverancier MedioEurope voor de verwerking van plasticvrije boeken.

Bekijk details van Duurzaam 2020 in

• De bibliotheek stapt over op een nieuwe betaalservice Bekijk details

28 december 2019

De Bibliotheek Rivierenland stapt in 2020 over op een nieuwe betaalservice: wij gaan digitale facturen versturen voor het betalen van het abonnementsgeld. Leden die een acceptgiro per post kregen, ontvangen voortaan 1 maal per jaar een e-mail van ons met een betaallink en een persoonlijke betaalpagina met een koppeling naar iDEAL.

Bekijk details van De bibliotheek stapt over op een nieuwe betaalservice

• Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst Bekijk details

31 oktober 2019

Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

Bekijk details van Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

• BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip Bekijk details

12 september 2019

Tijdens de Week van de Alfabetisering delen BoekStartcoaches in het hele land het Woezel & Pip-boekje 'Een nieuwe dag' uit. Het boekje dat Dromenjager exclusief voor BoekStart maakte, is in tien talen beschikbaar. Daarmee stimuleert de BoekStartcoach ouders voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen. De BoekStartcoaches van de Bibliotheek Rivierenland doen ook mee aan deze actie!

Bekijk details van BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

• Gratis extra's bij je abonnement! Bekijk details

22 juli 2019

De Bibliotheek biedt leden gratis online oefenmogelijkheden (bijvoorbeeld oefenen voor je theorie-examen autorijbewijs). Daarnaast kun je gratis databanken raadplegen. Dit kan in veel gevallen nu ook vanuit huis. Klik op de link voor meer informatie.

Bekijk details van Gratis extra's bij je abonnement!

• Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe Bekijk details

4 juli 2019

Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft sinds 4 juli ook een mobiele vorm! Een Mobiel Digi-Taalhuis, ofwel een bus, met lesmaterialen, leesboeken met eenvoudige woorden, promotiemateriaal en laptops, om op locatie cursussen en informatie te geven. Zo kunnen meer kermen in de gemeente worden bereikt. De bus komt op gezette tijden bij de Bibliotheek Dreumel, wordt ingezet bij evenementen in de gemeente West Maas en Waal en kan geboekt worden door organisaties en instellingen.

Bekijk details van Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe

• Opening oranje servicebalie in Tiel Bekijk details

1 juli 2019

Onder grote belangstelling is donderdagmiddag 27 juni de Oranje Servicebalie in het gemeentehuis van Tiel feestelijk geopend. Het gemeentehuis, tegenwoordig ook wel Stadhuiscampus genaamd, biedt naast de gemeente Tiel ook onderdak aan Werkzaak Rivierenland, het Servicepunt Leren en Werken Rivierenland en UWV Werkbedrijf Tiel.

Bekijk details van Opening oranje servicebalie in Tiel